© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Εν Ελλάδι: Επιχειρηματίας περιέλουσε με πετρέλαιο και απειλούσε να κάψει επιθεωρητές εργασίας. Γλύτωσε το αυτόφωρο

Δύο επιθεωρητές της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Μαγνησίας επεχείρησαν χτες να ελέγξουν επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στην Α' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, στην οποία είχε συμβεί πριν λίγες μέρες εργατικό ατύχημα. Όταν όμως η παρουσία των επιθεωρητών έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους, δύο οξυγονοκολλητές εγκατέλειψαν την εργασία και έσπευσαν να εξαφανισθούν.
        Οι επιθεωρητές τους αναζήτησαν και προσπάθησαν να πάρουν τα στοιχεία τους, εκτιμώντας ότι πρόκειται για περιστατικό αδήλωτης εργασίας. Τότε δέχθηκαν επίθεση από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και άλλο άτομα που τους απώθησαν με βιαιότητα προς την έξοδο. Στο φυλάκιο της εισόδου τους επιτέθηκε και πάλι ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος κραδαίνοντας τη μάνικα πετρελαίου της δεξαμενής ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην είσοδο, περίελουσε με πετρέλαιο τον έναν από τους επιθεωρητές και απειλούσε να τον κάψει φωνάζοντας, «αν δε φύγεις θα γίνει και άλλο 'ατύχημα΄».
Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας. Υποβλήθηκαν μηνύσεις και κινήθηκε η διαδικασία του Αυτοφώρου αλλά ο εργοδότης είχε προλάβει να εξαφανισθεί. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση εκφράζοντας αμέριστη συμπαράστασή στους επιθεωρητές που δέχθηκαν την επίθεση.

# Σε όποιον πολίτη ανεπτυγμένης χώρα διηγηθούμε το περιστατικό θα νομίζει ότι το είδαμε όνειρο:
Α. Τι θα πει ‘το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας’; Γιατί δεν συνελήφθησαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που απώθησαν τους ελεγκτές;
Β. Τι είδους νομοθετικό έργο παράγουν οι βουλευτές μας που ο οποιοσδήποτε μάγκας μπορεί να αρνείται έλεγχο, να χειροδικεί, να απειλεί εντεταλμένα όργανα και να προσάγεται σε δίκη μετά από χρόνια; Γιατί δεν κλείνει – αυτομάτως – η επιχείρηση;
Γ. Τι θα πει ‘η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατεδίκασε την επίθεση’; Πλάκα μας κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου