© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνωρίστηκε ο βομβιστής της Στοκχόλμης, έρευνες στη Βρετανία

πηγή: in.gr
Στο πρόσωπο του Ταϊμούρ Αμπντουλγαχάμπ αλ-Αμπντάλι, ο οποίος κατάγεται πιθανότατα από το Ιράκ, αναγνωρίζει η σουηδική αστυνομία τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκοτώθηκε κατά
τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην καρδιά της Στοκχόλμης.
        Ο 28χρονος βομβιστής εγκατέλειψε τη Βαγδάτη το 1992 για τη Σουηδία, όπου και έλαβε την υπηκοότητα, και πιο πρόσφατα ζούσε στη Βρετανία, όπου διενεργούνται έρευνες στο πλαίσιο της υπόθεσης.
       Ο επικεφαλής της σουηδικής Εισαγγελίας Τόμας Λίντστραντ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα ότι οι αστυνομικές αρχές είναι «κατά 98% βέβαιες» πως ο βομβιστής είναι ο Ταϊμούρ Αμπντουλγαχάμπ αλ-Αμπντάλι, Σουηδός πολίτης καταγόμενος από τη Μέση Ανατολή.
        Ο εισαγγελέας δεν έχει επιβεβαιώσει επί του παρόντος τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σε Βρετανία και Σουηδία ότι ο δράστης κατάγεται από το Ιράκ. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η σορός δεν έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί επίσημα μέσω ελέγχου DNA ή αναγνώρισης από συγγενή.
        Ο άνδρας έφερε μία ζώνη με εκρηκτικά και πιθανώς σκόπευε να την πυροδοτήσει ανάμεσα στο πλήθος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ή σε πολυκατάστημα στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας προτού η ζώνη εκραγεί πρόωρα, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου