© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τα ‘ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα’ των απατεώνων

Μιλώντας στο Βήμα 99,5 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ονομάτων των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης.
       Όπως δήλωσε, τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων που
έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, θα δημοσιευθούν μόνον εάν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γνωμοδοτήσει θετικά στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών.
       Πλάκα μας κάνουν. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου υποχρεώθηκε να αποσύρει τη σχετική επαίσχυντη τροπολογία ακριβώς επειδή δεν συνοδευόταν από τον καταλόγο των ευνοουμένων, ώστε να ξέρουμε σε ποιους χαρίζονται οι οφειλές. Τώρα τους πιάνει η ευαισθησία για τα προσωπικά δεδομένα των απατεώνων. Τον ίδιο λόγο επικαλούνται κάποιοι δήμαρχοι όταν τους ζητάται να δηλώσουν τα ονόματα αυτών που προσέλαβαν χωρίς ΑΣΕΠ- από την πίσω πόρτα δηλαδή.
         Αν δεν σταματήσουν κάποιοι πολιτικοί να δείχνουν ξεδιάντροπα ότι είναι υπάλληλοι μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεπιχειρηματιών, ο κόσμος θα πατήσει το  delete. Δεν το βλέπουν νάρχεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου