© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Ραγκούσης: είμαστε έτοιμοι για τον Καλλικράτη

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι το ΥΠΕΣΔΔΑ είναι έτοιμο για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Καλλικράτης".
       Όπως δήλωσε ο υπουργός, έχουν ήδη υπογραφεί και
δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και οι 4.500 μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων.
       Από τον Ιανουάριο του 2011,θα τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1500, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι, π.χ. sms, για να ενημερώνονται οι αιρετοί άμεσα. Επιπλέον, έχει εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για τους αιρετούς ώστε να γνωρίζουν σχεδόν βήμα προς βήμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την συγκρότηση δημοτικών αρχών, την οργάνωση των νέων δήμων, και το χρονοδιάγραμμα για τις πρώτες δέκα ημέρες.
       Όσον αφορά στο θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν οι συνενώσεις και συγχωνεύσεις βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την 1η του χρόνου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2011. Οι μετατάξεις σε αυτόν τον τομέα υπολογίζονται περίπου σε 25.000.
       # Ερώτημα του paronomastis: Οι δήμοι είναι έτοιμοι κύριε Υπουργέ; Διότι το να είναι το Υπουργείο έτοιμο δε λέει τίποτα αν οι Δήμοι δεν είναι έτοιμοι. Το να δημοσιευτούν 21 Προεδρικά Διατάγματα είναι, βεβαίως, αναγκαία προϋπόθεση εφαρμογής του Καλλικράτη, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ. Το ζητούμενο είναι να έχετε εξασφαλίσει τις ικανές και αναγκαίες συνηθήκες. Αυτό σημαίνει ΚΑΙ επιχειρησιακή ετοιμότητα των δήμων ΚΑΙ σωστά και πλήρη και σαφή Διατάγματα και Υπουργικές αποφάσεις. Μπορείτε να μας βεβαιώσετε ότι έτσι έχουν τα πράγματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου