© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η Π.Α.Σ.Π. καταγγέλει σοβαρή κομπίνα με τα Ιατρικά συγγράμματα στην Ιατρική Αθηνών

Σύμφωνα με καταγγελία της Π.Α.Σ.Π. της Ιατρικής Αθηνών, ο εκδοτικός οίκος που προμηθεύει τα ιατρικά συγγράμματα στους φοιτητές «ληστεύει κυριολεκτικά, με την πλήρη ανοχή του
Υπουργείου Παιδείας και της Σχολής, τις τσέπες των φοιτητών της Ιατρικής»
» Για τις εκδόσεις ‘Πασχαλίδης’ η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων αφορά μόνο τα άδετα βιβλία, ενώ το σκληρό εξώφυλλο όλων των συγγραμμάτων, αν και το διακιο΄λυται ο φοιτητής σε πάρα πολλά από αυτά (προβλέπεται από τη χρηματοδότηση του δημοσίου για τα φοιτητικά συγγράμματα) χρεώνεται στο φοιτητή με 10 € ανά σύγγραμμα!
»Φαίνεται πως κάποιοι δεν αρκούνται στη μπίζνα που γίνεται από το καθηγητικό-εκδοτικό κατεστημένο μέσω της κατασπατάλησης τη δημόσιου κορβανά, αλλά κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη μεγιστοποίηση του παράνομου κέρδους».

        Η καταγγελία είναι σοβαρή και αναρωτιόμαστε αν το Υπ. Παιδείας θα βρει το θάρρος να βάλει χέρι σε υπαλλήλους και καθηγητές που – αν η καταγγελία ευσταθεί – πρέπει να αποτελούν ‘οικονομικούς εταίρους’ αυτής της μπίζνας. Χρειάζεται ξεκάθαρη απάντηση από την υπουργό Παιδείας και ελπίζουμε η απάντηση να μην περιέχει τον βρώμικο όρο 'Ένορκη Διοικητική Εξέταση'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου