© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Από σήμερα ολοήμερη λειτουργία για 25 νοσοκομεία του ΕΣΥ

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, την οποία συνυπογράφει και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ξεκινά από σήμερα η ολοήμερη
λειτουργία 25 μεγάλων νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
       Στόχος αυτού του μέτρου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ώρες καθηµερινά για εξετάσεις και επεµβάσεις στα δηµόσια νοσοκοµεία.
       Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15:00 έως τις 22:00, είναι τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, Παίδων Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Άγιος Σάββας, Γεν. Κρατικό Αθήνας, Ερυθρός, Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.
       Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ορίζεται ως ολοήμερη λειτουργία η άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων, που τώρα λειτουργούν ως απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά, θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις.
       Το μέτρο είναι πολύ ιατροκεντρικό- ιδίως για τους μεγαλογιατρούς- αλλά σίγουρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την πρωινή αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου