© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Έφυγε από την Κροατία ο πρώην πρωθυπουργός που εμπλέκεται σε σκάνδαλο

Μετά την άρση της ασυλίας του, ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Ίβο Σαναντέρ εγκατέλειψε τη χώρα του και πήγε στην Σλοβενία. Ο Ίβο Σαναντέρ βγήκε από τη χώρα και πέρασε
στην Σλοβενία από τη διάβαση Μπρεγκάνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κρούνοσλαβ Μπορόβετς.
        Η αστυνομία «δεν είχε καμία νόμιμη βάση» να τον σταματήσει, μιας και δεν διέθετε ένταλμα σύλληψης, είπε. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας δήλωσε σε εφημερίδα ότι έφυγε σε «προκαθορισμένο επαγγελματικό ταξίδι» και πρόσθεσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του την κλήση του εισαγγελέα.
       Το όνομα του Ίβο Σαναντέρ, εδώ και μήνες αναφέρεται σε αρκετά σκάνδαλα, και σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, μάρτυρες και ύποπτοι που κατέθεσαν στην υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς (USKOK) τον υπέδειξαν ως εμπλεκόμενο σε τρεις υποθέσεις, στην εκταμίευση χρημάτων από δημόσιες επιχειρήσεις μέσω της εταιρίας Fimi, στη σύναψη συμφωνίας για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλότερη τιμή στην εταιρία TLM στο Μόσταρ της Βοσνίας και στην εκταμίευση χρημάτων από τη Κροατική Υπηρεσία Ηλεκτρισμού (HEP).
       Ο Ίβο Σαναντέρ έφυγε από τη χώρα μετά από την κατάθεση στην Κροατική Βουλή, αιτήματος από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία του, ως ανεξάρτητου μέλους του Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου