© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια θα κάνουν Χριστούγεννα πολλοί ταξιδιώτες

Χιλιάδες ταξιδιώτες σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγεννα στα αεροδρόμια. Η έντονη κακοκαιρία που επικρατεί στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη δεν επιτρέπει
στα αεροσκάφη να πετάξουν, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει το δίκτυο μεταφορών.
       Ο κοινοτικός επίτροπος αρμόδιος για τις Μεταφορές Σιίμ Κάλας δήλωσε ότι είναι «Απαράδεκτο το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια», αλλά οι αρχές των αερολιμένων υπεραμύνονται των χειρισμών τους μπροστά στην κρίση αυτή, παρά τις κριτικές που δέχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
       Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνο, το οποίο έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις σφοδρές χιονοπτώσεις ζητά τη βοήθεια του βρετανικού στρατού. Από το Σάββατο έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις, ενώ για σήμερα, Τετάρτη, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν τα δύο τρίτα των προγραμματισμένων πτήσεων.
       Στη Γερμανία, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακύρωσε 550 από τις 1.300 πτήσεις την Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας.
       Η Air France είπε ότι περίπου 5.000 άτομα πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ενώ 4.000 από αυτούς προσπάθησαν να πετάξουν για το Λονδίνο.
       Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν τα τρένα για να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί χάος και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου