© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τρομοκρατική ενέργεια στην Στοκχόλμη

Δύο εκρήξεις σχεδόν ταυτόχρονα σημειώθηκαν, σε μια απόσταση 200 μέτρων η μια από την άλλη, νωρίς χθες το βράδυ, στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα. Από τις εκρήξεις έχασε τη ζωή του
 ένας άνθρωπος, που εκτιμάται ότι ήταν ο δράστης και τραυματίστηκαν ακόμα δύο. Εκτιμάται ότι από λάθος του τρομοκράτη δεν υπήρξε μεγαλύτερη καταστροφή.
       Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας (SÄPO), δέχτηκε 10 λεπτά πριν από τις εκρήξεις, προειδοποιητικό e-mail, που εστάλη και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΤ, στο οποίο ο αποστολέας αναφέρεται στη συμμετοχή των Σουηδών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι «τώρα είναι τα παιδιά, οι κόρες σας και οι αδελφές σας που θα πεθάνουν το ίδιο, όπως πεθαίνουν οι αδελφοί, οι αδελφές και τα παιδιά μας».
       Ο σεΐχης Χάσαν Μούσα, ιμάμης του μεγαλύτερου τεμένους της Στοκχόλμης, καταδίκασε τις επιθέσεις και «κάθε μορφή βίας, απειλής και εκφοβισμού εναντίον αθώων, όποιο κι αν είναι το κίνητρο ή η αιτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου