© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Costa Concordia:Χωρίς όρια η ανθρώπινη βλακεία

Σύμφωνα  με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, ο καπετάνιος του Costa Concordia πέρασε πάρα πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού Τζίλιο, θέλοντας
να εντυπωσιάσει τον προϊστάμενο των σερβιτόρων του κρουαζιερόπλοιου, Αντονέλο Τιέβολι, καλώντας τον στη γέφυρα του πλοίου.
      Ο Τιέβολι ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «Προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Όμως το πλοίο προσάραξε ακριβώς μετά την προειδοποίηση αυτή, σύμφωνα με την Corriere della Serra.
      Ο προϊστάμενος των σερβιτόρων κατέθεσε στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος.

# Αναρωτιέται κανείς τι είδους εκπαίδευση είχε το πλήρωμα του τραγικού πλοίου. Είχε ένα φιγουρατζή καπετάνιο μηδενικής υπευθυνότητας, αλλά και πλήρωμα που, σύμφωνα με τους επιβάτες του πλοίου, δεν ήξερε τι του γινότανε. Σε μια χώρα με μακρά παράδοση στον τουρισμό, αυτό ακούγεται παράξενο, αλλά επιβεβαιώνει ότι το 99% των ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινη βλακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου