© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εν Ελλάδι: Από γραπτές εξετάσεις όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι…

Σύμφωνα με το σενάριο για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο που εξετάζει η κυβέρνηση, από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα
κληθούν να περάσουν οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
       Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης κατά τα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών, που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
       «Αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο», σημείωσε ο κ. Ρέππας.
# Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη χώρα; Ποιος εισηγήθηκε στο Ρέππα τέτοιες ανοηματικές πρωτοβουλίες;  Δεν ανήκουμε στους θαυμαστές της ποιότητας της πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά τι είδους εξετάσεις έχουνε στο μυαλό τους; Θα περιλαμβάνονται στους εξεταζόμενους και  οι υπουργοί/ υφυπουργοί; Αρκετοί θα δώσουν λευκή κόλλα.
 Έχουμε δει στην τηλεόραση κάτι απίθανους τύπους που δηλώνουν ότι έχουν εταιρία ‘αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού’. Οι περισσότεροι από αυτούς μας έδωσαν την εντύπωση ότι με δυσκολία θα τελείωσαν κάποιο πανεπιστήμιο. Αυτά τα Γραφεία θα κάνουν την αξιολόγηση; Και εν πάση περιπτώσει έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει εξετάσεις για 750.000 ανθρώπους; Εντάξει, λεφτά θα βρεθούν από ΕΕ, αλλά πρέπει να τα φάνε 2-3 Γραφεία αετονύχηδων; Πολύ θα θέλαμε να δούμε τα ‘θέματα’  των εξετάσεων… Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου