© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οργανωτικές αλλαγές σε όλο το Δημόσιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει από τις αρχές του 2011 σε ριζική αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής. Η νέα δομή του κράτους θα γίνει με σαρωτικές αλλαγές σε
όλα τα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς.
       Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν με την καταγραφή του προσωπικού ανά υπηρεσία και οργανισμό στην κεντρική διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, τα υπουργεία θα καταρτίσουν μελέτες κατάστασης προσωπικού ανά διεύθυνση και θα υποβάλουν προτάσεις για την αναδιοργάνωσή τους.
       Δεύτερο βήμα είναι η αξιολόγηση του έργου και των αναγκών κάθε φορέα. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνούς συμβούλου σε συνεννόηση με την τρόικα.
       Το τρίτο βήμα είναι η εισαγωγή νέου κανονιστικού πλαισίου για την αύξηση της κινητικότητας με στόχο, όπως επισημαίνεται από κυβερνητικά στελέχη, τη βελτίωση της αποδοτικότητας του Δημοσίου.
       Όλοι οι φορείς του Δημοσίου, από τις περιφερειακές υπηρεσίες έως τα υπουργεία, θα αποκτήσουν νέους οργανισμούς λειτουργίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ένα εξάμηνο για αυτές τις αλλαγές. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι ο βασικός στόχος δεν είναι η αναδιάρθρωση της Κρατικής μηχανής αλλά απλώς η αυθαίρετη μείωσή της κάτω από ένα μανδύα επιστημονικής δουλειάς ....6 μηνών. Αναρωτιόμαστε πόσο θα χρεώσει ο Διεθνής Σύμβουλος που θα προσλάβει η Κυβέρνηση αυτή τη δουλειά των 6 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου