© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ενοίκια καταστημάτων: ποια κρίση;

Με αφορμή τον αυξανόμενο αριθμό των ξενοίκιαστων καταστημάτων μαθαίνουμε ότι οι τιμές ενοικίασης ‘πέφτουν δραματικά’ και μπορείς πια να βρεις κατάστημα στην Ερμού με μηνιαίο ενοίκιο κάτω από 200€/τ.μ, στο Κολωνάκι από 100-150€/τ.μ και στη Γλυφάδα
από 80-130/τ.μ. Θα μας τρελάνουν!
           Αν λέγεται ‘κρίση’ περίοδος όπου το ετήσιο ενοίκιο ενός καταστήματος είναι μεγαλύτερο από το κόστος κατασκευής του καταστήματος τότε πρέπει να ξανασκεφτούμε ορισμένα πράγματα. Ο καταστηματάρχης που πληρώνει ετήσιο ενοίκιο 2500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πρέπει να πουλάει με κέρδος – όση δουλειά και να έχει – πάνω από 500%! Αγοράζει ένα κινέζικο προϊόν πάμφθηνα, του βάζει ένα ιταλικό όνομα και η κυρία τρέχει στην Ερμού και το Κολωνάκι και το χρυσοπληρώνει.
      Είναι προφανές ότι για την οικονομική κρίση δε φταίνε μόνον οι πολιτικοί, φταίνε και οι καταναλωτές. Ακούνε αυτές τις τιμές οι άνεργοι και μισθωτοί των 800€ και τρελαίνονται. Ας μη θρηνούμε όταν διαπιστώνουμε ότι ένα στα πέντε καταστήματα στο Κολωνάκι μένει ξενοίκιαστο. Ας θρηνούμε για τον άνεργο και τον συνταξιούχο των 600 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου