© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κάλεσε τους μη αυτοδιοικητικούς να μιλήσουν για το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Στην εκπομπή του ‘πρόσωπο με πρόσωπο’ ο Ν. Χατζηνικολάου κάλεσε μη αυτοδιοικητικούς να μιλήσουν για το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών! Βέβαια το να ‘μιλήσουν’ είναι σχήμα λόγου. Ακόμα και στις ήρεμες στιγμές της εκπομπής μιλούσαν
ταυτοχρόνως δυο-τρεις. Είναι η τηλεοπτική αντίληψη περί συζήτησης και ενημέρωσης των πολιτών, που ανέχεται (και συχνά προωθεί) η κρατικοδίαιτη ιδιωτική τηλεόραση στη χώρα μας. Γίνεται, λέει, πιο ζωντανή η εκπομπή όταν διακόπτει ο ένας τον άλλο. Μόνο όταν μιλάνε  οι οικοδεσπότες δε δέχονται να μιλάει άλλος επάνω τους...Τότε επικρατεί το κριτήριο της σαφήνειας. Έχουνε πλάκα.
      Το ωραίο είναι ότι συχνά ο Ν.Χ αναρωτιόταν αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι συζητάνε στις περιοδείες τους τα τοπικά προβλήματα! Μα τι νομίζουν οι δημοσιογράφοι; Μήπως πιστεύουν ότι στις επισκέψεις τους στις γειτονιές οι υποψήφιοι δήμαρχοι μιλάνε κυρίως για το μνημόνιο; Αυτό το κάνουν μόνον τα κόμματα και η τηλεόραση. Ο κόσμος και οι δήμαρχοι είναι πολύ πιο ώριμοι.
      Δεν είμαστε θαυμαστές της ωριμότητας και της ικανότητας των περισσότερων δημοτικών αρχόντων. Αλλά σίγουρα υπερέχουν των περισσότερων βουλευτών και δημοσιογράφων. Εκεί είναι το μεγάλο έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου