© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ταχύτητες χελώνας στη σχολική σύνδεση στο Διαδίκτυο

από tvxs.gr
Ενδεικική της ταχύτητας προσαρμογής της ελληνικής εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες είναι η έρευνα που παρουσίασε η Ολλανδή Επίτροπος κ. Ν. Κρους και αφορά την πρόσβαση των σχολείων στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το
13% των ελληνικών σχολικών μονάδων έχει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας, τη στιγμή που ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 67%, με τα ποσοστά των σκανδιναβικών χωρών, της Εσθονίας και της Ολλανδίας να ξεπερνούν το 90%.
      Παρά τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία, η Επίτροπος προσθέτει πως η Ελλάδα παρουσιάζει ικανοποιητικά στατιστικά όσον αφορά τη διαδικτυακή κάλυψη των σχολείων ανεξαρτήτως ταχύτητας, η οποία αγγίζει το 96,6% των σχολείων, βρίσκεται δηλαδή λίγο πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. (96%). Μάλιστα, η κ. Κρους αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Δίοδος" που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2005 και έχει να κάνει με την πρόσβαση φοιτητών και ακαδημαϊκών στο ίντερνετ, στην επιδότηση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για μαθητές γυμνασίου και στα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά σεμινάρια e-ducate.
      Η σχετική Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες όλων των ευρωπαϊκών σχολείων μέχρι το 2015, κάτι που εντάσσεται στην "ψηφιακή ατζέντα για την Ευρώπη: 2015.eu." Βέβαια, η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια αναμένεται να συναντήσει αρκετά, γεωγραφικά κυρίως, εμπόδια αφού η ένταξη των απομονωμένων σχολείων σε βουνά ή νησιά μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου