© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η σύγκριση με την Υεμένη μας μάρανε...

Πολύ ενοχλημένοι εμφανίζονται κάποιοι δημοσιογράφοι από ορισμένα ξένα ΜΜΕ που, με αφορμή την ταχυδρομική αποστολή βομβών, μας συγκρίνουν με την Υεμένη. Δε γνωρίζουμε αρκετά για την Υεμένη για να κρίνουμε το άδικο ή δίκαιο της σύγκρισης. Είναι βέβαιο πως ούτε οι
θιγέντες δημοσιογράφοι γνωρίζουν πολλά για αυτή την αραβική χώρα. Αλλά έχει παραγίνει το κακό με την εθνική μας αυταρέσκεια.  
      Τι λειτουργεί σωστά σε αυτή τη χώρα; Ξεκινήστε από τη Βουλή, περάστε από το ΙΚΑ,σταθείτε για λίγο στις μηχανογραφημένες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που στέλνουν σημειώματα περαίωσης σε νεκρούς και πλησιάστε -τηρώντας απόσταση ασφαλείας- από πολεοδομίες, σχολεία και νοσοκομεία.
      Έχουμε τα χάλια μας παντού, αλλά – για κάποιο λόγο- νομίζουμε ότι είμαστε σύγχρονο και ανεπτυγμένο κράτος. Δεν έχουμε δημόσια διοίκηση και είναι φυσικό κάθε υπερκινητικό εικοσάχρονο πιτσιρίκι να μπορεί να αναστατώνει την ανύπαρκτη κρατική μηχανή.
      Έχουμε φτάσει να ακούμε από το στόμα του πρωθυπουργού ότι ένας απλοϊκός και ατελής νόμος -όπως ο Καλλικράτης-είναι ‘επαναστατική μεταρύθμιση’ όταν είναι μια απλή έκθεση ιδεών. Όταν σε λίγους μήνες δε θα μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι λόγω της επιδερμικότητας και της έλλειψης προετοιμασίας του Καλλικράτη θα τους φταίνε οι δήμαρχοι. Το αστείο και το τραγικό είναι όμοροι χώροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου