© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Όργιο σπατάλης δημόσιου χρήματος από τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Αρχιεπισκοπής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», εκατομμύρια ευρώ έρρεαν από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη». Οι πόροι σπαταλήθηκαν σε πολυτελείς
αγορές, ταξίδια και άλλους παρόμοιους σκοπούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τρύπα» ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ΜΚΟ.
       Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν επί τέσσερα χρόνια τα κονδύλια που διέθετε το υπουργείο Εξωτερικών για ανθρωπιστικό έργο δεν εκτέλεσαν ποτέ τα σχετικά προγράμματα, επισημαίνει το σχετικό άρθρο.
       Όπως αναφέρεται σε σχετική αγωγή, οι διαχειριστές της «Αλληλεγγύης» φέρεται να κατασπατάλησαν εκατομμύρια σε πράξεις όπως δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε Μητροπόλεις αλλά και για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Κόσοβο, ο οποίος με απόφασή του είχε εκχωρήσει υπερεξουσίες στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ (η οποία τότε ανήκε αποκλειστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθήνας), Δημήτρη Φουρλεμάδη.
      Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από εράνους υπέρ σεισμόπληκτων και επιδοτήσεις για την κατασκευή σχολείων και ορφανοτροφείων στην Ινδονησία, αλλά και χρήματα της Ιεράς Συνόδου για τα θύματα του Λιβάνου, φαίνεται πως θυσιάστηκαν στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει η εφημερίδα. Η συνολική ζημιά για τη ΜΚΟ εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 9.505.200 ευρώ, από τα οποία το ΥΠΕΞ ζητά σήμερα την έντοκη επιστροφή των προκαταβολών που εκταμίευε για τις φιλανθρωπίες που δεν γίνονταν, συνολικού ύψους με τις προσαυξήσεις 7.490.456,99 ευρώ.

Η αγωγή κατά των φερόμενων ως υπευθύνων κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο τον Αύγουστο του 2010, αλλά προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 10 Ιανουαρίου του... 2013 !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου