© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη κατά του προηγούμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην δημάρχου Θες/νίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου, του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην
αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών. Η υπόθεση αφορά τη γνωστή υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου της Θεσσαλονίκης.
      Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών, βρέθηκαν καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς του τέως Δημάρχων και των προαναφερόμενων προσώπων, με ποσά που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλώσει στην Εφορία.
      Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και της συζύγου του βρέθηκαν 1.000.040 € σε αυτούς του Μιχάλη Ζορπίδη 6 εκατομ. €, στους λογαριασμούς του Μιχάλη Λεμούσια 870.000 €, ενώ σε στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου βρέθηκαν 160.000 €.
      Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας σύμφωνα με την επιθεωρήτρια που πραγματοποίησε την έρευνα φτάνει τα 51,4 εκατ. ευρώ.

# Η ιστορία είναι γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τους δικούς της ρυθμούς. Να δούμε αν τα παιδιά των παιδιών μας θα δούνε κανένα μεγαλοκλέφτη να τον βάζουν φυλακή. Ακούς εκεί , ‘χάθηκαν από το Ταμείο του δήμου μας 51 εκατομμύρια ευρώ’! Κάπου θα τα βάλατε και δε θα το θυμόσαστε βρε παιδιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου