© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πιέσεις της τρόικας για απορρόφηση κονδυλίων 7,6 δισ του ΕΣΠΑ:



Επιτάχυνση και διορθώσεις στο ΕΣΠΑ με νέο στόχο την απορρόφηση κοινοτικών πόρων ύψους 7,6 δισ. μέχρι και το 2013 θέτει η τρόικα στο υπουργείο Ανάπτυξης δείχνοντας παράλληλα και «κίτρινη κάρτα» για την εξέλιξη της απορρόφησης το 2011 με βάση το στόχο του πρώτου εξαμήνου.
     Από τα 1,1 δισ. ευρώ που είχε τεθεί ως στόχος το αποτέλεσμα που παρουσίασε το Υπουργείο Ανάπτυξης κατά την τελευταία αξιολόγηση τον Οκτώβριο ήταν 626 εκατ. ευρώ.
     Με βάση το συνολικό στόχο για απορρόφηση 3,35 δισ. ευρώ για το 2011 μέχρι και το κλείσιμο του χρόνου θα πρέπει το υπουργείο να έχει να παρουσιάσει βεβαιωμένες απαιτήσεις για δαπάνες έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ ανεξάρτητα από το κακό οικονομικό κλίμα και μεγάλη έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.
     Στο κείμενό τους, οι εκπρόσωποι της τρόικας τονίζουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι και το τέλος του χρόνου να ολοκληρώσει δύο αποστολές:
-Να καταφέρει να κλείσει οριστικά τα προγράμματα της περιόδου 2000 - 2006 (δηλαδή το Γ ΚΠΣ να εισπράξει υπόλοιπο κοινοτικών πόρων συνολικού ύψους 260 εκατ. ευρώ που κινδυνεύουν να χαθούν.
-Να βρει μέχρι το τέλος του χρόνου τα χρήματα να καλύψει την εθνική συμμετοχή για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
# Το έχουμε ξαναγράψει: Η πορεία του ΕΣΠΑ ακολουθεί την αμαρτωλή ιστορία του Β΄ και Γ΄ΚΠΣ. Μια πορεία που χαρακτηρίζεται από ένα απίστευτο μείγμα ανεπάρκειας, επιδερμικότητας και αδιαφάνειας των Υπεύθυνων Ελληνικών Αρχών. Ένα μεγάλο έγκλημα εθνικών διαστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου