© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Για την Αυτοδιοίκηση χωρίς κουτσομπολιά

Μία εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είδαμε, επιτέλους, μια αρκετά σοβαρή εκπομπή στην τηλεόραση (από την ΝΕΤ) με τίτλο ‘Ο δρόμος προς την κάλπη’. Τόσο οι δημοσιογράφοι Β. Πετούρη και Π. Γαβρά όσο και οι καλεσμένοι
Θ. Γεράκης, Χ. Κουταλάκης και Γ. Καρακαδάς είναι προφανώς άνθρωποι σοβαροί και συγκροτημένοι. Αλλά αυτό δε φτάνει.
     Ήταν φανερό πως και οι δύο κυρίες δημοσιογράφοι δεν είχαν μελετήσει.Οι ερωτήσεις και οι παρατηρήσεις τους ήταν, συχνά, παιδαριώδεις. Ούτως ή άλλως η Αυτοδιοίκηση δεν είναι εύκολο θέμα, αλλά ας φρόντιζαν ένας τουλάχιστον από τους καλεσμένους να είναι από το χώρο της Αυτοδιοίκησης.
     Είναι γεγονός πως ακόμα και οι περισσότεροι δήμαρχοι ελάχιστα ξέρουν από τη σύγχρονη αυτοδιοίκηση! Σου σηκώνεται η τρίχα όταν τους ακούς να μιλάνε. Αλλά υπάρχουν ακόμα προσωπικότητες από το χώρο όπως ο Σ. Λογοθέτης, ο Ν. Ταμπακίδης, ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Λ. Μίχος και δυο – τρεις άλλοι ακόμα που πραγματικά ξέρουν σε βάθος το σπορ. Είναι δυνατόν να μιλάνε για τον Καλλικράτη μόνον άνθρωποι που δεν έχουν κάνει δήμαρχοι; Κύριε Κουταλάκη θα τρίβετε τα μάτια σας από τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη διαφαινόμενη ελλειπή προετοιμασία και τον απλοϊκό σχεδιασμό του Καλλικράτη. Λεπτομέρειες σε προσεχές σημείωμα.

Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης ειδικής γνώσης ήταν να μη μπορέσουν οι κυρίες της εκπομπής να αντιληφθούν πόσο σημαντικές και καίριες ήταν οι παρατηρήσεις του κυρίου Γεράκη. Το κακό είναι ότι είχαν και άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου