© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ως τι μετείχε ο Γ. Αυτιάς; Ως Πειραιολόγος;

Είναι δικαίωμα του κάθε anchorman να καλεί στην εκπομπή του όποιον θέλει. Αλλά είναι και δικαίωμα του κάθε τηλεθεατή να αναρωτιέται για τον τρόπο που στήνονται τα τηλεοπτικά πάνελ . Τι στην ευχή ζήταγε ο Αυτιάς στην
 εκπομπή 'Πρόσωπο με πρόσωπο' για τις Δημαρχιακές εκλογές στον Πειραιά;
     Δε χρειάζεται κανείς να μην είναι δημοσιογράφος για να καταλάβει ότι ο Γ. Αυτιάς δεν έχει καμία σχέση (ούτε) με την Αυτοδιοίκηση. Ο Αυτιάς μπερδεύει τα δημοτικά τέλη με τις... συντάξεις. Δεν ήξερε (πάλι) γιατί μιλούσε και αυτό είναι πρόκληση για τον οποιοδήποτε τηλεθεατή θέλει να παρακολουθήσει εκπομπή για την Αυτοδιοίκηση.
     Ξέρουμε ότι , γενικά, στις εκπομπές δεν κάνει να καλούνται άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο γιατί ξεθωριάζουν- και ενίοτε ξεγυμνώνουν – ένα μέτριο anchorman. (Μόνο η ΕΤ3 δεν το ξέρει αυτό και μπράβο της). Αλλά ο Ν.Χ΄΄ είναι αρκετά λαμπερός για να έχει τέτοιες ανασφάλειες και εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να έχει έναν ειδικό σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης στο αυτί του.
     Αν ο κύριος Χατζηνικολάου δε γνωρίζει ότι ο Πειραιάς (όπως και κάθε μεγάλο λιμάνι) πρέπει -διαχρονικά - να έχει περίσσευμα και όχι έλλειμμα, τότε παραείναι αδιάβαστος σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης. Βέβαια, προκαλεί εντύπωση ότι αυτό δεν το έθιξαν ούτε και οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Δεν μας έχει συνηθίσει ο Ν. Χατζηνικολάου σε εκπομπές γνώσης, αλλά ούτε και σε εκπομπές με προσέγγιση κουτσομπολιού.
     Μην ξεχνάτε φίλτατοι, σε δημόσια συχνότητα -σε καταπατημένο δημόσιο αγαθό-  στήνετε τις εκπομπές σας για να μπορέσετε να ικανοποιήσετε το αγνό και άδολο όνειρό σας να ενημερώνετε τον κόσμο. Έχουμε λοιπόν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να αναρωτιόμαστε για τον τρόπο που μας προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. To 'σε όποιον αρέσουμε' και το 'επιτελούμε λειτούργημα' κάνουν επικίνδυνο μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου