© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Καμίνης: 120 σελίδες περιγραφή του τίποτα! Μόνο;

Σχολιάζοντας τον απολογισμό έργου του Ν. Κακλαμάνη στο δήμο της Αθήνας ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε τον ‘απολογισμό Κακλαμάνη’ ως 120 σελίδες περιγραφή του τίποτα. Δε θα μπορέσουμε
να συμφωνήσουμε με τον κύριο Καμίνη. Ο κύριος Κακλαμάνης κατάφερε να κάνει την Αθήνα - για νάμαστε δίκαιοι να κάνει την Αθήνα ακόμα περισσότερο – τριτοκοσμική, βρώμικη και ανασφαλή πόλη. Έγινε η Αθήνα η Τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης! Αυτό το κατόρθωμα δε λέγεται ‘τίποτα’. Χρειάζεται η υψηλή επιδερμικότητα και η προχειρολογία ενός Κακλαμάνη και των προκατόχων του για να το πετύχεις.       
      Αλλά και ο κύριος Καμίνης, με τη νομικοστρεφή αντίληψη περί διοικητικής λειτουργίας που έδειξε τόσο ως συνήγορος του πολίτη όσο και στα πρώτα βήματά του ως υποψήφιος δήμαρχος, δε δικαιολογεί- τουλάχιστον μέχρι τώρα- κάποια αισιοδοξία για την Αθήνα. Ο δήμος της Αθήνας δε χρειάζεται ούτε καιροσκόπους μηδενικής παραγωγικής ικανότητας - τύπου Κακλαμάνη-  αλλά ούτε και  άτολμους διοικητιστές που νομίζουν ότι η κοινωνική πρόοδος είναι διοικητικονομοθετικά οριοθετημένη. Χρειάζεται φρεσκάδα, θάρρος και φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου