© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Tέλειωσαν οι διαθέσιμες διευθύνσεις για το Internet


Η δεξαμενή των διαθέσιμων IP (διαδικτυακών διευθύνσεων) στέρεψε! Αυτό ανεκοίνωσε σήμερα ο Ροντ Μπέκστρομ, επικεφαλής της
Διαδικτυακής Εταιρείας Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN), της Αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις βασικές υποδομές του Internet. «Είναι τελείως άδεια. Δεν υπάρχουν άλλες»
        Τη λύση θα δώσει το νέο σύστημα IPv6, το οποίο τελικά θα διαδεχτεί τη σημερινή έκδοση IPv4 και θα δημιουργήσει δισεκατομμύρια νέες διευθύνσεις. Το πρόβλημα είναι ότι τo IPv6 αντιστοιχεί σήμερα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των διαδικτυακών διευθύνσεων και η επέκτασή του συναντά σημαντικές δυσκολίες. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο πρωτόκολλα, το παλιό και το νέο, θα πρέπει να συνυπάρχουν τη μεταβατική περίοδο.
        Ο Τρέβορ Ντέιβις, από το βρετανικό πάροχο Timico, δήλωσε πως «Θα πρέπει να θεωρούμε ότι πρόκειται πραγματικά για μια ιστορική στιγμή. Η ίδια η φύση του Internet αλλάζει με αυτή τη μετάβαση». Προειδοποίησε ότι η μετάβαση στο IPv6 θα διαρκέσει χρόνια και θα κοστίσει δισεκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου