© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργική αποκάλυψη για την αναξιοπιστία των υπηρεσιών του κράτους


Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αποκάλυψε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ακολουθούσε τακτική ανακριβούς
αποτύπωσης των οικονομικών στοιχείων.
        Κατά τον κύριο Σαχινίδη: «Όλα τα νούμερα τα οποία παρήχθησαν για το αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης από το 2001 μέχρι και το 2010, ήταν νούμερα τα οποία μπαίνανε εντελώς τυχαία εκεί πέρα. Αν κάποιος από αυτούς οι οποίοι είχαν θέση ευθύνης στο Γενικό Λογιστήριο ή ήταν υπουργοί Οικονομικών, μπορεί να έρθει και να με διαψεύσει, να έρθει και να μου πει ότι ναι, εμείς είχαμε επίσημα στοιχεία».
        # Το blog μας έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με το ζήτημα και τη σημασία των αναξιόπιστων Greek Statistics. Στις 8 Οκτωβρίου του 2010, στην ανάρτησή μας με τίτλο «Ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Σαμαράς μπορούσαν να γνωρίζουν» μεταξύ των άλλων γράφαμε: ΄....Είναι σίγουρο πως γνώριζαν ότι τα στοιχεία μαγειρεύονται ασυστόλως. Αλλά είναι επίσης βέβαιο πως δεν γνώριζαν το ύψος του ελλείμματος. Ο λόγος είναι απλός: ΄Στα χάλια που βρίσκονταν και βρίσκονται οι Δημόσιες υπηρεσίες είναι βέβαιο ότι ούτε αυτοί που μαγείρευαν τα στοιχεία ήξεραν τα πραγματικά μεγέθη. Είχαμε και έχουμε μια απίστευτα ανίκανη δημόσια διοίκηση. Έκλεβαν, αλλά δεν ήξεραν πόσο!...’.

Χαιρόμαστε και λυπόμαστε για την πανηγυρική μας επιβεβαίωση από τον κύριο Σαχινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου