© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στο μικροσκόπιο 600 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών παρήγγειλε προς το τμήμα οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να ξεκινήσει αμέσως εξονυχιστικό έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις της
χώρας. Συγκεκριμένα, ζητεί να ερευνηθούν όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί στην Ελλάδα από το 1997 έως σήμερα.
        Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα χρήματα που φέρονται να εισέπραξαν την περίοδο 1999-2004 αγγίζουν τα 68 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 5,7 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν μόνο πέρυσι για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να ελεγχθεί με πόσα χρήματα έχουν επιδοτηθεί από το Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και αν τα ποσά αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονταν.
        Στην υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας είναι εγγεγραμμένες πάνω από 600 ΜΚΟ, όταν σε χώρες που έχουν τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, όπως η Ολλανδία, οι αντίστοιχες οργανώσεις δεν ξεπερνούν τις 200.
# Καλά κάνουν και ψάχνουν τη δράση και το έργο των Ελληνικών ΜΚΟ. Είναι βέβαιο πως θα βρουν λαβράκια. Υπάρχουν ΜΚΟ που ‘ασχολούνται’ με «Πρόωθηση της παρασκευής τοματοπολτού στην Ακτή Ελεφαντοστού», «Το Ραδιοφωνικό Σταθμό Κούβας», ή με περίεργες πολιτιστικές δραστηριότητες στην Καμπούλ...
        Για να ελεγχθούν σε βάθος 600 Οργανώσεις απαιτείται ‘στρατός’ από εξειδικευμένο προσωπικό. Μη κοροϊδευόμαστε, ο έλεγχος- αν θα γίνει- θα είναι της πλάκας. Βέβαια, τα μεγάλα λαβράκια θα τα βρουν αν ψάξουν τη δράση των Κυβερνητικών Οργανώσεων (βλέπε Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΠΑΠ, ΥΠΕΧΩΔΕ κ.ά.). Εκεί είναι το μεγάλο τσιμπούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου