© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη: μοντέρνος αλλά όχι σύγχρονος

Μοντέρνος είναι αυτός που χρησιμοποιεί αεροπλάνο για τις μετακινήσεις του. Σύγχρονος είναι αυτός που όταν μπαίνει στο αεροπλάνο δε φοβάται. Ο κύριος Σαμαράς απέδειξε στη Θεσσαλονίκη ότι είναι μοντέρνος αλλά όχι σύγχρονος.
    Χωρίς αμφιβολία, πολλά...
σημεία της κριτικής του για το ΠΑΣΟΚ ήταν σωστά, ιδίως αυτά που αφορούσαν στην σημαντική έλλειψη συντονισμού, τις τεράστιες καθυστερήσεις και την ασυμφωνία μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και της σημερινής πρακτικής.    
    Σύμφωνοι, είναι φανερό πως και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το είχε φτιάξει κάποιος με αντίστοιχες γνώσεις και ειδικές ικανότητες σαν αυτές του Σουφλιά για τη ΝΔ. Αλλά υπάρχει σοβαρός Έλληνας που να πιστεύει ότι υπάρχει έστω και ένα Ελληνικό Κόμμα με Πρόγραμμα που ξεπερνά τις προδιαγραφές patchwork;

    Είναι δυνατό να ανεβαίνετε στη Θεσσαλονίκη και να εξαγγέλετε την επανίδρυση (!) του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης; Και η Περιφέρεια τι ρόλο θα παίζει; Προφανώς δεν πιστεύετε στην Περιφερειακή διοίκηση. Είναι επίσης δυνατόν να εξαγγέλετε εσείς ποια έργα θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη; Και τα ΠΕΠ γιατί υπάρχουν; Το ίδιο έκανε και ο Σουφλιάς με εξαγγελίες για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το ίδιο κάνει και η Μπιρμπίλη. Αυτοί είναι μακρυά από το πρότυπο της σύγχρονης διακυβέρνησης, αλλά εσείς; Αν βρισκόσαστε λίγο πιο νότια από τη Θεσσαλονίκη θα εξαγγέλατε και τον εκσυγχρονισμό του τμήματος του ΟΣΕ Τιθορέα- Λιανοκλάδι; Όταν τα υπουργεία ασχολούνται με έργα με γεωγραφικό προσδιορισμό δεν ασκείται σύγχρονη διακυβέρνηση. Άλλη είναι η αποστολή των υπουργείων σε ένα σύγχρονο κράτος. Και μετά μιλάτε για Αθηνοκεντρικό κράτος. Μα αυτές οι αντιλήψεις τρέφουν τον Αθηνοκεντρισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου