Πριν από λίγες μέρες, το ARWU, ένα από τα δύο εγκυρότερα διεθνή συστήματα αξιολόγησης Πανεπιστημίων παγκοσμίως, έδωσε τη λίστα για το 2010, όπου μόνο δύο Ελληνικά Πανεπιστήμια με το ζόρι βρίσκονται ανάμεσα στα ...
500 καλύτερα του κόσμου. Όπως ήταν αναμενόμενο, τη μερίδα του λέοντος έχουν τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια καθώς και χωρών όπως η Αγγλία, η Γαλλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Αλλά και χώρες με παρόμοιο ή μικρότερο μέγεθος από την Ελλάδα έχουν Πανεπιστήμια σε περίοπτη θέση: Η Ελβετία έχει 3 στα πρώτα 100 και 6 στα πρώτα 200 στον κόσμο, η Ολλανδία 2 στα πρώτα 100 και 9 στα πρώτα 200, η Δανία δύο στα πρώτα 100, η Σουηδία 3 στα πρώτα 100 και 5 στα πρώτα 200, το Ισραήλ ένα στα πρώτα 100 και 4 στα πρώτα 200 και πάει λέγοντας.
Αντί λοιπόν να ντρεπόμαστε και να ανησυχούμε είδαμε καθηγητές να βγαίνουν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και να μας εξηγούν πόσο καλά αποδεικνύεται ότι είναι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια! Λιγότερο θράσος και περισσότερη ντροπή και περισυλλογή κύριοι.
Εδώ τα Πανεπιστήμια έχουν μετετραπεί από την εποχή Σιμήτη σε γραφεία μελετών για να ρουφήξουν ¨το Γ΄ΚΠΣ με μελέτες -ντροπή και για το επίπεδο εργασίας πρωτοετών φοιτητών. Έγιναν όπως έγιναν καθηγητές και τους άνοιξε η όρεξη. Εδώ φτάσαμε νε έχουμε Πανεπιστημιακούς ΤV περσόνες και δημοσκόπους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δείτε τι έχει αρχίσει να γίνεται με το ΕΣΠΑ... Γεμίσαμε με αλήτες που θέλουν αλεύρωμα.
Καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, οι καλοπληρωμένοι εγωκεντρικοί με μηδενική κοινωνική συνεισφόρα. Αμφιβάλλω αν το ποσοστό των έντιμων δικαστών και καθηγητών ξεπερνάει το 1%.
ΑπάντησηΔιαγραφή