© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τι βρήκε να σχολιάσει ο Π. Παυλόπουλος στη Βουλή...

Αυτό που κατάλαβε από τις αρμοδιότητες που έδωσε ο Πρωθυπουργός στο Γ. Ραγκούση -και θεώρησε σημαντικό να σχολιάσει στη Βουλή -ο Π. Παυλόπουλος ήταν το ασήμαντο, που σημάδεψε άλλωστε και την περίοδο που ήταν υπουργός ΥΠΕΣΔΔΑ: Ότι τώρα θα μπορεί...
ο Ραγκούσης να προλάβει το Βενιζέλο σε κατάθεση ενός Νομοσχεδίου που αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προφανώς τέτοια σοβαρά θέματα απασχολούσαν τον Παυλόπουλο όταν ήταν υπουργός. Τι υπέροχη και διαπεραστική πολιτική σκέψη!
    Αυτό που δε μπόρεσε να αντιληφθεί ο κύριος Παυλόπουλος ότι με αυτή την ανάθεση αρμοδιοτήτων ο Γ. Παπανδρέου βάζει τις βάσεις για την δημιουργία ενός ισχυρού μηχανισμού συντονισμού των υπουργών στα πρότυπα του Cabinet Office της Αγγλικής Κυβέρνησης, που έχει μακράν την καλύτερη Δημόσια Διοίκηση στην Ευρώπη.
    Βέβαια, το Cabinet Office απασχολεί (βλέπε το site του Cabinet Office) χίλια άτομα. Κάποιες εκατοντάδες θα χρειαστεί και ο κύριος Ραγκούσης αν δεν θέλει να κάνει μια τρύπα στο νερό. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα στη Δημόσια Διοίκηση είναι βέβαιο πως κάποιες χιλιάδες (νέοι και παλιοί) είναι φυλακισμένοι στα ασφυκτικά πλαίσια του διοικητισμού της λογικής Παυλόπουλου. Ας τους απελευθερώσει, ας τους οργανώσει, ας τους αξιοποιήσει. Λίγη προσοχή στους «ειδικούς» που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ πρακτικά με Οργάνωση διαδικασιών (π.χ. Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ.α) και μπορεί να βάλει στην Ελλάδα στο σωστό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου