© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Εντονότατες αντιδράσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Οι εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών, με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς» προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αντίθετος «με κάθε είδους πογκρόμ που προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την επιχείρηση «επίδειξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης».
# Είναι από τις λίγες φορές που θα σταθούμε θετικά σε δηλώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς αμφιβολία, το θέμα των παράνομων μεταναστών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας  και πρέπει να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Αυτό δε σημαίνει – σε καμιά περίπτωση- απάνθρωπη και προσβλητική συμπεριφορά, ούτε , βεβαίως, νομιμοποιεί οποιασδήποτε μορφής πογκρόμ. Σε κάθε περίπτωση, ο τίτλος της επιχείρησης- είτε οφείλεται σε ειρωνική διάθεση, είτε σε αμορφωσιά κάποιου επιτελικού στελέχους της Αστυνομίας, είναι για κλάματα. Τι σχέση είχε ο Ξένιος Ζευς με κυνηγητό λαθρομεταναστών; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου