© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Έμμεση επιβεβαίωση από την ΕΟΕ για την απαράδεκτη απόφαση

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) επιβεβαιώνει εμμέσως ότι κάποιοι αθλητές και συνοδοί της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, οι οποίοι αναχώρησαν από το Ολυμπιακό Χωριό νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, επέστρεψαν μέρος της εκτός έδρας αποζημίωσης που είχαν λάβει.
       Με ενοχλητικά δημοσιοϋπαλληλικό ύφος και φιλοσοφία επισημαίνει ότι το ύψος της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας αποστολές καθορίζεται από το νόμο και υπογραμμίζει ότι, όποια χρήματα παρακρατήθηκαν από τους αθλητές, θα τους επιστραφούν από τους χορηγούς της ΕΟΕ.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Διέπεται από τους κανόνες του Δημόσιου Λογιστικού, ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραβεί διατάξεις νόμων που καθορίζουν τη διαδικασία υλοποίησης οποιασδήποτε μορφής δαπάνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ύψος της εκτός έδρας αποζημίωσης για μεταβάσεις στο εξωτερικό καθορίζεται βάση του νόμου 2685/1999, όπως ισχύει σήμερα με τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του.

# Η ανακοίνωση θα προκαλούσε ανατριχίλα σε οποιοδήποτε κάτοικο άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Όχι μόνο δε ντρέπονται για το χάλι τους το μαύρο, αλλά βγάζουν και ανακοινώσεις . Είναι, λέει, ΝΠΔΔ η ΕΟΕ και άρα, ΄Συμφώνως τω νόμω΄ και καμιά δεκαριά ΄ύπερθεν σχετικές΄ μπορούν να κάνουν τέτοιε χοντράδες γιατί θα τους κάνει νταντά το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μα είναι δυνατόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου