© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Σταθερά πρώτο παγκοσμίως το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Η λίστα των ερευνητών του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ζια Τονγκ της Σαγκάης θεωρείται διεθνώς ως μία από τις δύο εγκυρότερες λίστες αξιολόγησης ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και δίνει, όπως και πέρυσι, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ως το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του κόσμου.
     Ακολουθούν το Στάνφορντ, τρίτο το ΜΙΤ και τέταρτο το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Η αμερικανική κυριαρχία διακόπτεται στην πέμπτη θέση, την οποία καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και τη δέκατη ένα άλλο βρετανικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το πολυδιαφημισμένο στην Ελλάδα London School of Economics δεν καταλαμβάνει καμία αξιόλογη σειρά.
      Στα 100 κορυφαία Πανεπιστήμια, τη μερίδα του λέοντος έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 53 πανεπιστήμια στα 100 κορυφαία. Ακολουθεί η Βρετανία με 9, η Αυστραλία με 5 και η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ελβετία που έχουν από 4. Τρεις παρουσίες στο top-100 έχουν η Γαλλία, η Σουηδία και το Ισραήλ.

# Μην αναζητήσετε Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ένα αισχρό καθηγητικό κατεστημένο – σε αγαστή συνεργασία με φοιτητικές παρατάξεις - έχουν οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια στη διεθνή ανυποληψία. Σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση, τα δύο καλύτερα Ελληνικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στις θέσεις  κάπου ανάμεσα  σε  301-400. Μάλιστα, κάποιοι Έλληνες καθηγητές, μαζί με κάποια άλλα ανυπόληπτα Πανεπιστήμια Μεσογειακών χωρών και   Αφρικής, έχουν κάνει τη δική τους λίστα αξιολόγησης, όπου φιγουράρουν ανάμεσα στα κορυφαία της αξιολόγησης…:
       Πάλι καλά που αναγνωρίζονται ακόμα τα Ελληνικά πτυχία.. Αν πάρουν χαμπάρι οι ανεπτυγμένες χώρες ότι σε εξετάσεις Ελληνικών Πανεπιστημίων οι φοιτητές δεν κλείνουν τα κινητά τους, θα έχουμε – και εδώ- πρόβλημα. Βέβαια έχουμε τον Καμμένο και τον Τσίπρα που θα τους βάλουν στη θέση τους, αλλά δε ξέρεις τι γίνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου