© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του London School of Economics λόγω σχέσεων Καντάφι



O πρύτανης του London School of Economics (LSE) Χάουαρντ Ντέιβις υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη εν μέσω σκανδάλου για τις σχέσεις του βρετανικού πανεπιστημίου με την οικογένεια
του Μουαμάρ Καντάφι.
        Ο πρύτανης παραιτήθηκε, λέγοντας ότι η φήμη του πανεπιστημίου επλήγη λόγω των διασυνδέσεών του με το καθεστώς της Λιβύης, επειδή έλαβε, μεταξύ άλλων, δωρεά 1,5 εκατ. στερλίνων (1,76 εκατ. ευρώ) για ερευνητικούς σκοπούς από το Διεθνές Ίδρυμα Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι το οποίο διοικεί ο Σαΐφ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη και απόφοιτος του LSE.
         To Συμβούλιο του πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη έρευνα στις σχέσεις του LSE με την Λιβύη και τον Σαΐφ Καντάφι. Το LSE ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα επεκταθεί και στην ακαδημαϊκή αυθεντικότητα της διδακτορικής διατριβής του Σαΐφ Καντάφι, την οποία έλαβε το 2008 αλλά τελευταίως κυκλοφόρησε η φήμη ότι μέρος της είναι προϊόν λογοκλοπής.
# Όσοι γνωρίζουν τα της ακαδημαϊκής κοινότητας της Αγγλίας δεν πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη έκπληξη. Το LSE δεν είναι μόνον ίδρυμα μέτριας ακαδημαϊκής αξίας (σύμφωνα με έγκυρους διεθνείς αξιολογητές δεν συγκαταλέγεται καν στα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια της Αγγλίας), αλλά και υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ανήκει στο σύστημα διαπλοκής γνώσης και πολιτικής εξουσίας. Το τελευταίο γεγονός ενισχύει τους επικριτές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου