© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές για δημιουργία Χωματερών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις τέσσερις προσφυγές για ακύρωση των αποφάσεων του περιφερειάρχη Αττικής του 2006, με τις οποίες εγκρίθηκε το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων
στην περιφέρεια Αττικής.
        Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Δήμος Κερατέας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και ο ιδιώτης Σ. Ιατρού. Οι σημερινές τέσσερις αποφάσεις του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι συνέχεια προγενέστερων αποφάσεων του 2007. Με τις αποφάσεις αυτές του 2007 είχαν απορριφθεί προσφυγές κατά της προέγκρισης κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα, το Γραμματικό και τη Φυλή.
        Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων περί αντισυνταγματικότητας κατασκευής των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, όπως ότι πρόκειται να κατασκευαστούν σε δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, σε περιοχές φυσικού κάλλους, κ.λπ.

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΑΠΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΕΔΩΘΕΙ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ Η, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕΜΗΣΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2007 , ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ. ΣΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ, Η ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ κ. ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΕΚΡΕΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011, ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΩΘΕΝ... ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    http://antixyta.blogspot.com/2011/03/blog-post_1933.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας είναι το διεθνές φαινόμενο με το όνομα NIMBY (Not In My Back Yard), δηλαδή: όχι στην αυλή μου. Κανείς δε θέλει -και δεν είναι έτοιμος να δεχτεί- σκουπιδότοπο στην αυλή του.
    Τα περί Αρχαιοτήτων και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους είναι φαιδρές νομικές εφευρέσεις για να έχουν δουλειά οι δικηγόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή