© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η ΚΕΔΚΕ ζητεί την καταβολή στους Δήμους παρακρατηθέντων πόρων ύψους 214 εκατ. ευρώ


Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) ζητεί την απόδοση 214 εκατ. ευρώ στους Δήμους από παρακρατηθέντες πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από προηγούμενα έτη. Κανονικά, τα χρήματα αυτά έπρεπε να είχαν
ήδη καταβληθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν έχουν ακόμη εισρεύσει στα ταμεία των δήμων, δυσχεραίνοντας ασφυκτικά το έργο πολλών ΟΤΑ που χρωστούν χρήματα σε προμηθευτές και εργαζομένους.
        Η ΚΕΔΚΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ενεργοποίηση κατανομής του ποσού των 772 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στους ΟΤΑ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους και να τις εγγράψουν στους προϋπολογισμούς τους, που θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 31 Μαρτίου.
        Επίσης, η ΚΕΔΚΕ ζητά την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), που προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες των δήμων, οι οποίοι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό ανέρχονται στα 3,53 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. ευρώ προορίζονται για την κάλυψη του κόστους των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στους Δήμους από τις Νομαρχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου