© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δραματική επιδείνωση στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα


Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι μετρήθηκαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου της
Φουκουσίμα και το προσωπικό απομακρύνθηκε αμέσως από τις εγκαταστάσεις.
       Σύμφωνα με την Tokyo Electric Power (TEPCO), διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου, ραδιενέργεια δέκα εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το σύνηθες επίπεδο μετρήθηκε σε νερό από τον αντιδραστήρα 2.
       # Το πλέον ανησυχητικό είναι το σημείο της δήλωσης του εκπρόσωπου της TEPCO είναι ότι «εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καισίου και άλλων ραδιενεργών ουσιών, που υπό κανονικές συνθήκες δεν ανιχνεύονται στο νερό αντιδραστήρων». Αυτό είναι ένδειξη ότι έχουν υποστεί ζημιές οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου.
       Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή παγκόσμιων διαστάσεων παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των ‘ειδικών της πλάκας’ που βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση. Ειδικά ένας καθηγητής από τη Θεσσαλονίκη θάπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Τώρα, βέβαια, ελάχιστοι καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν αξιοπρέπεια και επιστημονική επάρκεια. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι αγράμματα παχύδερμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου