© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΥΠΕΧΩΔΕ, δήμαρχοι και δημοσιογράφοι απροετοίμαστοι για το χιονιά...


Οριζοντίως και καθέτως απροετοίμαστους βρήκε ο χιονιάς τους πάντες, παρά την έγκαιρη πρόβλεψη της Μετεωρολογικής. Η εικόνα της προχειρότητας και του
άρπα-κόλλα σε όλο της το μεγαλείο:

 Οι παντογνώστες δημοσιογράφοι δεν ήξεραν και ρωτούσαν τους καλεσμένους ποιος είναι αρμόδιος για να αποφασίσει αν τα σχολεία θα λειτουργήσουν σήμερα λόγω της χιονόπτωσης. Εντελώς αδιάβαστοι, αλλά δεν έδειχναν να τους ενδιαφέρει. Πάλι καλά που δεν τους είπε κανείς πως αρμόδιος είναι ο Αρχιεπίσκοπος να του τηλεφωνούν πρωί –πρωί. Ο δε ανεκδιήγητος Γ. Αυτιάς, αποφάσισε πως δεν ισχύει ο νόμος και έπρεπε οι Περιφέρειες να έχουν κατάλογο των Σχολείων που δε θα λειτουργήσουν. Μάλιστα, η ξανθιά της εκπομπής του δεν ήξερε ότι οι Νομαρχίες έχουν καταργηθεί και έλεγε ότι οι Νομαρχίες είναι απούσες από την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Οι δήμαρχοι – πλην αυτού της Πεντέλης- δεν ήξεραν ότι, βάσει του ‘Καλλικράτη’, αυτοί είναι αρμόδιοι για να αποφασίσουν αν θα λειτουργήσουν τα Σχολεία!
 Το ΥΠΕΧΩΔΕ είδε την Εθνική οδό να κλείνει με τις πρώτες νιφάδες χιονιού και να εγκλωβίζονται για πολλές ώρες χιλιάδες αυτοκίνητα. Η συνεισφορά του υπουργείου ήταν να ζητήσει ο Ρέππας από τον εισαγγελέα να εξετάσει, λέει, αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες!
Είναι (είμαστε) για κλάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου