© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κοίτα ποιος μιλάει: «Ο κοινοβουλευτικός λόγος έχει γίνει τηλεοπτικός»


Σε άρθρο του σε πρωινή εφημερίδα, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης τονίζει πως ο λόγος του κοινοβουλίου, σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό διάλογο. Ένας τέτοιος λόγος είναι εκτόξευση ύβρεων, ακυρώνει τη συνάντηση δια μέσου του διαλόγου. Στο σημερινό κοινοβούλιο υπάρχουν εξαιρέσεις λίγων ανθρώπων που αρθρώνουν σωστά τον πολιτικό λόγο. Υπάρχει όμως και πλειάδα βουλευτών που βιάζουν τον πολιτικό λόγο και εξαντλούν τη δύναμη της ελληνικής γλώσσας.
         Ο κ. Μπαμπινιώτης συμπληρώνει ότι ο κοινοβουλευτικός λόγος έχει γίνει καθαρά τηλεοπτικός. «Ο κοινοβουλευτικός λόγος έχει γίνει τηλεοπτικός, με δημοσιογράφους, οι οποίοι συχνά ενισχύουν την οξύτητα αντί να την αποσβαίνουν. Δηλαδή είναι μερικοί δημοσιογράφοι, θύματα της κατάλυσης του διαλόγου».έχει φτωχύνει η # #
# Δε μας είπε τίποτα καινούργιο ή βαθυστόχαστο ο κύριος Μπαμπινιώτης. Κάνει μια απλή διαπίστωση που έχουμε κάνει πολλοί άνθρωποι. Εκείνο που ενοχλεί είναι όταν βλέπεις τους πρωταθλητές της διαπλοκής και της Βυζαντινής καμαρίλας να πλασάρονται, βοηθούντων και πολλών ‘ελαφρολαϊκών’ δημοσιογράφων και εκδοτών, ως διανοούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου