© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η έννοια του κινδύνου


Γράφει ο  Ι. ΠΑΡΚΑΣ



Κίνδυνος (εξ' ορισμού) είναι η πιθανότητα να συμβεί κάτι το μη επιθυμητό. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η πιθανότητα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος. Η έλλειψη κινδύνου ονομάζεται ασφάλεια.


Ο κίνδυνος είναι συστατικό στοιχείο της ζωής: δεν υπάρχει κατάσταση, λειτουργία ή σύστημα με μηδενικό κίνδυνο: σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, σε κάθε γεωγραφικό χώρο και σε κάθε χρονική στιγμή υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα - μικρή ή μεγάλη - να συμβεί κάτι το ανεπιθύμητο  ή απρόβλεπτο. 

Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε προσεκτικοί, πρέπει πάντοτε να προσπαθούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο.
Είτε πρόκειται για θέματα πρόληψης ατυχημάτων, είτε πρόκειται για κινδύνους της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να παίξει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, που εκτείνεται  πέραν του Δημοτικού φωτισμού, των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων  και της λειτουργίας της Δημοτικής αστυνομίας.

Ένας τομέας αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των πολιτών, είναι η αντιμετώπιση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Είναι ένας τομέας όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας έχει πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να πλησιάσει το επίπεδο άλλων ανεπτυγμένων χωρών.






*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου