© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Εν Ελλάδι: Έκρηξη Σαμαρά

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, σε συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας καθώς και οι υπουργοί Στυλιανίδης και Χατζηδάκης του είπαν πως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου αρνούνταν να
εφαρμόσουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μέσω της οποίας απλοποιούνταν η διαδικασία εσωτερικών αλλαγών στους προϋπολογισμούς του ΕΣΠΑ χωρίς να απαιτείται πλέον έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης. Μόλις το άκουσε αυτό ο Σαμαράς είπε: «Φωνάξτε τον Σταϊκούρα τώρα».
     Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταϊκούρας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και στο Μαξίμου βρέθηκαν, τελικά, δύο κυρίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η γενική γραμματέας Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και η διευθύντρια Προϋπολογισμού Σταυρούλα Μηλιάκου.
     Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να διευκολυνθούν οι περιφερειάρχες, ωστόσο η, τυπική, αντίδραση της κυρίας Παπακωνσταντίνου ότι, δηλαδή, το θέμα θα εξεταστεί από την υπηρεσία, προκάλεσε -σύμφωνα με τις διηγήσεις παρισταμένων- την έκρηξη του κ. Σαμαρά.
     «Τυγχάνει να είμαι ο πρωθυπουργός... δεν σας το ζητώ, το απαιτώ» ήταν η παρατήρηση του πρωθυπουργού.
     Το πρόβλημα λύθηκε 24 ώρες αργότερα, με τροπολογία που ψηφίστηκε κατεπειγόντως από τη Βουλή.

# Τυπική συμπεριφορά υψηλόβαθμων δημόσιων υπαλλήλων. Κάποτε πρέπει κάποιος πρωθυπουργός να καταλάβει ότι οι περισσότεροι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, εκτός από διεφθαρμένοι τενεκέδες, είναι και δυνάστες, που αποτελούν μία από τις κύριες πηγές κακοδαιμονίας αυτού του τόπου. Βέβαια, όταν γίνονται υπουργοί άνθρωποι μηδενικών ικανοτήτων , φυσικό είναι να στηρίζονται στο διευθυντικό δυναμικό που βρίσκουν και έτσι να το αφήνουν ανεξέλεγκτο και δεσποτικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου