© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Εν Ελλάδι: Το ΙΚΑ κατέβαλε τα έξοδα της κηδείας ασφαλισμένου αλλά συνέχισε να τον συνταξιοδοτεί για τρία χρόνια!


Η κόρη ενός συνταξιούχου που συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του πατέρα της επί τρία χρόνια μετά τον θάνατό του καταδικάστηκε σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας.
              Ο συνταξιούχος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2006 και το ΙΚΑ κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό όπου καταβαλλόταν και η σύνταξη, τα έξοδα της κηδείας. Παρά ταύτα - και για τα επόμενα τρία χρόνια - συνεχίστηκε κανονικά να κατατίθεται η σύνταξη, την οποία και εισέπραττε η κόρη του αποθανόντος.
      Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για τα οποία έγινε ρύθμιση καθώς, όταν το ΙΚΑ διαπίστωσε το πρόβλημα, κάλεσε την κόρη του συνταξιούχου  και της ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα. Η κατηγορούμενη το δέχθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση, την οποία, όπως υποστήριξε, τηρεί κανονικά.

# Μας δημιουργούνται δύο ερωτήματα:

Πρώτον: Τι είδους οργάνωση έχει το ΙΚΑ; Μήπως πληρώνει και διευθυντές «Οργάνωσης και Προγραμματισμού»;
Δεύτερον: Αν σε τρία χρόνια το σύνολο των συντάξεων που καταβλήθηκαν στο λογαριασμό του νεκρού είναι 10.000 ευρώ αυτό αντιστοιχεί σε  μηνιαία σύνταξη περίπου 250 ευρώ. Είναι δυνατόν να είναι τόσο χαμηλές κάποιες συντάξεις; Από την  άλλη, έχουμε πολλούς (προκλητικά) προνομιούχους με σύνταξη 3, 4 ή και 5 χιλιάδων ευρώ το μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου