© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ό,τι νάναι: έρχεται το «Πανεπιστήμιο Πολιτών» !


Η Περιφέρεια Αττικής και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργούν ένα νέο θεσμό που ονομάζεται «Πανεπιστήμιο Πολιτών».
      Σύμφωνα με ανακοίνωση των σχετικών φορέων «Το Πανεπιστήμιο Πολιτών θα διοργανώνει διαλέξεις με κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Στόχος είναι οι πολίτες να ενημερώνονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά τους, όπως η οικονομική κρίση, οι δυνατότητες εξόδου από αυτήν, η φορολογική μεταρρύθμιση, το τραπεζικό σύστημα, ο πολιτισμός, η επικοινωνία, η Ευρωπαϊκή 'Ενωση, ο Πολιτισμός, τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα κ.α.»
      Οι πέντε θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού θα είναι Οικονομία, Κοινωνικά Ζητήματα, Τέχνη, Ιατρικά Θέματα και Πολιτική.

# Ό,τι νάναι! Πόσο μας αρέσει στην Ελλάδα να βουτάμε από το σωρό! Βέβαια, αν δεν κάνουμε λάθος, ο Περιφερειάρχης  κύριος Σγουρός απόφοιτος Γυμνασίου είναι, δεν έχει πατήσει ούτε απέξω από Πανεπιστήμιο, οπότε λογικό είναι να εντυπωσιάζεται από τέτοιες ελαφρότητες. Είναι δυνατό ένας φορέας Αυτοδιοίκησης όπως η Περιφέρεια να μην μας ‘ενημερώνει’ για θέματα όπως η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η Ασφάλεια από ατύχημα και βία ή η προστασία των θέσεων εργασίας και να μας ενημερώνει (…‘με κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές!!!’) για ό,τι του κατέβει του κάθε τυχάρπαστου που ζητά έξτρα αμοιβή και επαγγελματική προβολή;

Όσο για τον τίτλο ‘Πανεπιστήμιο Πολιτών’, όποιος γραμματιζούμενος κατάλαβε τι μπορεί να σημαίνει παρακαλείται να μας βοηθήσει να το καταλάβουμε και μεις οι αγράμματοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου