© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Νοσοκομείο Πύργου: Αγόρασαν εξοπλισμό για ειδικότητες που δεν έχει το νοσοκομείο


Πριν από λίγες ημέρες έγινε έλεγχος στο νοσοκομείο Πύργου από ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας και διαπιστώθηκε πως η ΔΕΠΑΝΟΜ  (κρατικός φορέας για τα νοσοκομεία) προμηθεύτηκε με πόρους του ΕΣΠΑ και για λογαριασμό του νοσοκομείου Πύργου ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, ειδικότητα που δεν υπάρχει στο νοσοκομείο του Πύργου.

# Υπάρχουν δύο σημεία από την είδηση. Το πρώτο είναι ότι αγοράστηκαν εργαλεία για ειδικότητα που δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για λάθος κάποιου υπαλλήλου. Αν ήθελε να κλέψει δε θα έκανε τέτοιο εξόφθαλμο λάθος. Ήταν εύκολο απλώς να υπερκοστολογήσει. Εν πάση περιπτώσει, μπορούμε τον εξοπλισμό να τον προωθήσουμε σε νοσοκομείο που έχει τέτοια ειδικότητα.
       Το δεύτερο σημείο δείχνει πόσο λάθος χρησιμοποιούμε τους κοινοτικούς πόρους για την αναδιάρθρωση της εθνικής Οικονομίας. Το ΕΣΠΑ δεν είναι ούτε για να βαφτίζουμε ‘δομές’ διάφορες δημοτικές δραστηριότητες όπως η ‘βοήθεια στο σπίτι’ ούτε για λειτουργικά έξοδα νοσοκομείων. Γενικώς, το ΕΣΠΑ εξελίσσεται σε μια, ακόμα, χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας. Ο αρμόδιος υπουργός, δυστυχώς, αποδεικνύεται λίγος. Πιστεύει στα αλήθεια ο κύριος Χατζηδάκης ότι αυτό που χρειαζόμαστε για να ορθοποδήσει η Ελληνική Οικονομία είναι τα μπετά και οι αυτοκινητόδρομοι;  Πολύ κοντόφθαλμος ή πολύ διαπεπλεγμένος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου