© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μονίμως απούσα η ΚΕΔΕ από τα προβλήματα των δήμων


Η πλειοψηφία των  πολιτών ρίχνει την ευθύνη για τα προβλήματα που υπάρχουν στους δήμους στην
κυβέρνηση και το δήμαρχο.
      Σε έρευνα της Opinion Poll που έγινε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης και του aftodioikisi.gr, το 47% των ερωτηθέντων πολιτών απήντησε ότι θεωρεί πως η ΚΕΔΕ δεν έχει διαδραματίσει κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δήμων.
      Κατά την έρευνα, το 47% των ερωτηθέντων δηλώνει ευχαριστημένο από το έργο του δημάρχου στην περιοχή τους. Την ίδια στιγμή το 39% θεωρεί την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα προβλήματα που υπάρχουν στους δήμους και το 38% τους δημάρχους.

# Είναι γνωστό πως οι πρόεδροι της ΚΕΔΚΕ -και νυν ΚΕΔΕ- ενδιαφέρονται μόνο για τον τίτλο και την ευνοϊκή μεταχείριση του δήμου τους. Επιπλέον, όσοι πέρασαν από το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ/ ΚΕΔΕ- με εξαίρεση τον Αντώνη Τρίτση-  ελάχιστη σχέση είχαν με την σύγχρονη διακυβέρνηση. Καμάρωναν και καμαρώνουν οι περισσότεροι δήμαρχοι για το micromanagement που κάνουν στο δήμο τους, δείχνοντας στους κηπουρούς πώς να κουρεύουν το γρασίδι, ή έχοντας άποψη για τις ευχετήριες κάρτες… Φτάσανε κάποια στιγμή να θεωρούν κόσμημα της ΚΕΔΚΕ τον Κουκουλόπουλο, ακόμα και μετά την οικτρή του εικόνα ως υφυπουργού! Και ο Βενιζέλος τον έχει ακόμα υπαρχηγό του και περιμένει να δει προκοπή. Ίσως τον εντυπωσίασε η πλήρης γελοιοποίηση του Κουκουλόπουλου στην αντιμετώπιση της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ με τα βουνά των σκουπιδιών στην Αθήνα. 

      Όσο για την άποψη των πολιτών για τους δημάρχους, εντάξει,…αλλά η εγκυρότητα της άποψης δεν υπάγεται σε δημοκρατικούς κανόνες. Το 99% των πολιτών δεν έχει ιδέα, αλλά έχει άποψη, για το πώς λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου