© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Καιρός ήταν: Μαχαίρι στις επιχορηγήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων


Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, μπαίνει μαχαίρι στις επιχορηγήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αυστηρές προϋποθέσεις επιχορήγησης προς ΜΚΟ, σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ΝΠΙΔ ή φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως ποσού επιχορήγησης.
      Το Σχέδιο νόμου προβλέπει την υποβολή ειδικής έκθεσης του αρμόδιου υπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών και  τη χορήγηση ειδικής έγκρισης του υπουργού Οικονομικών. Η διάταξη αποβλέπει στην εξάντληση των περιθωρίων περιστολής των δαπανών και τον εξορθολογισμό τους στο πλαίσιο της κυβερνητικής βούλησης για προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας.

# Καιρός ήταν. Μπορεί να αδικούμε κάποιους, αλλά δεν έχουμε συναντήσει ΜΚΟ στην Ελλάδα ή στον υπόλοιπο κόσμο που να θεωρούμε ότι πραγματικά προσφέρει κάτι σημαντικό στην κοινωνία. Δεν καταλάβαμε γιατί τα Ηνωμένα Έθνη δε μπορούν να καλύψουν τις δραστηριότητες κάποιων, ακόμα και βαρύγδουπων , Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, δε καταλάβαμε πώς είναι δυνατόν να χρηματοδοτούνται από χρήματα φορολογουμένων τέτοιες οργανώσεις. Ό,τι πιο παρασιτικό, αδιαφανές και ασυνάρτητο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου