© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκάθαρη κοινοτική δήλωση υπέρ των κυπριακών ερευνών

Κατά τη συζήτηση για τις εντάσεις Κύπρου-Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Επίτροπος  Στέφαν Φούλε, αρμόδιος για την διεύρυνση της Ε.Ε, δήλωσε ότι η Κύπρος, ως
κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες, για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ).

Παρούσα στην ομιλία ήταν και η  Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. Ο κύριος Φούλε αφού υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει, ως κράτος, μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία, κατέστησε απολύτως σαφές ότι η ΕΕ δεν μπορεί να δεχθεί να χρησιμοποιούνται απειλές, μεταξύ γειτόνων.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη δήλωσή της για το θέμα, η Ύπατη Εκπρόσωπος είχε ζητήσει αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές χωρίς να πάρει θέση ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση εκπροσώπου του κ. Φούλε. Επείγουσα ερώτηση για το περιεχόμενο των δηλώσεων της κυρίας. Άστον είχε καταθέσει στην Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Σαλαβράκος καταλογίζοντάς της ότι εξισώνει θύμα και θύτη.

# Φτάσαμε να χαιρετίζουμε δηλώσεις του προφανούς από στελέχη της Ε.Ε, λες και μας κάνουν χάρη. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ πού είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου