© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε δεκτή την παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου. Η επιστολή παραίτησης διαβάσθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της
Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

       Στην επιστολή ο παραιτηθείς ιεράρχης αναφέρει ότι "για λόγους υγείας και καταπονήσεως σωματικής, μη δυναμένου να συνεχίσει εν πλήρει δυνάμει την διακονίαν του, επιθυμεί να παραιτηθεί από το θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου".

        Η Ιερά Σύνοδος "σεβομένη την προσωπική επιλογή του Σεβασμιωτάτου, έκανε ομοφώνως αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ. 2 του Νόμου 590/1977 ''Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος'' και αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιερατική διακονία και προσφορά του Σεβασμιωτάτου Χρυσοστόμου, στο συντελεσθέν έργο του τόσο στις διάφορες θέσεις που η Εκκλησία τον τοποθέτησε όσο και ως ποιμενάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και αποφάσισε να εκφράσει την ευαρέσκειά Της".

# Σε μια εποχή πλήρους κατάπτωσης της ηθικής κάθε είδους αξιωματούχου στη χώρα μας, η παραίτηση του Μητροπολίτη Ζακύνθου κρατά αναμμένη τη φλόγα της ανατροπής και της ρήξης με τη λογική της σαπίλας. Μικρά φωτεινά δείγματα, που δεν αλλάζουν τη γενική εικόνα, αλλά εμποδίζουν το απόλυτο σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου