© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση ΕΕ για τις τουρκικές απειλές κατά της Λευκωσίας

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε την Τουρκία να μην εξαπολύει απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας σχετικά με τις έρευνες της Λευκωσίας
για πετρέλαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

 «Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να απέχει από οποιουδήποτε είδους απειλές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση συνοριακών διαφορών» δήλωσε η κυρία Κάθριν Αστον.

Ως γνωστόν, ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, υπαινίχθηκε αποστολή του τουρκικού στόλου για προάσπιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το ναυτικό και εκπαιδεύονται οι ναύτες του.

# Πόσο πιο χλιαρά θα μπορούσε να αντιδράσει η ΕΕ; Έχουμε έναν τσαμπουκά στην περιοχή ο οποίος εκτοξεύει απροκάλυπτες απειλές προς κάθε κατεύθυνση και η ΕΕ ‘τον καλεί να μην εξαπολύει απειλές’! Τα χάλια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε όλο τους το μεγαλείο! Σε λίγο η Τουρκία θα απαιτεί να ζητάνε το κράτη μέλη της ΕΕ την άδεια της Άγκυρας για να οτιδήποτε γίνεται στη Μεσόγειο. Πολύ στραβά αρμενίζουμε στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου