© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Έρευνα για τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τα σχολικά βιβλία


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου συναντήθηκε και συζήτησε με τον Ιωάννη Καραβοκύρη, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η απορριπτική απόφαση για την
προμήθεια χαρτιού εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.
       "Ουδέν σχόλιον" ήταν η απάντηση συνεργατών του υπουργού, όταν τους ζητήθηκε να πάρουν θέση στο αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για κατάθεση των δηλώσεων "πόθεν έσχες" του αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαου Αγγελάρα, από το 2003 και μετά. O κ. Αγγελάρας είναι ο πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, που εξέδωσε τη δεύτερη αρνητική απόφαση για την προμήθεια του χαρτιού.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του, σημειώνει:

"Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.

Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας.

Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011), σε παραδεκτό χρόνο, ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια "χάρτου λευκού εκτυπώσεων" του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομη. Η κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε (γραπτώς και προφορικώς) εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια".

# Το θέμα της καθυστέρησης στο τύπωμα των σχολικών βιβλίων σίγουρα είναι πολυδιάστατο. Από τη μια, είναι κράμα διοικητικής ανεπάρκειας των κρατικών υπηρεσιών και πάρε- δώσε με τους σχετικούς εργολάβους… Για το λόγο αυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό.

….από την άλλη, το Ελεγκτικό Συνέδριο σκέπτεται και λειτουργεί όπως ακριβώς δείχνει η απάντηση του κυρίου Αγγελάρα: αρχαιοπρεπώς και …εγωκεντρικώς. Υπάρχουν απορριπτικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι εξοργιστικά λανθασμένες. Ζουν σε άλλη – παρωχημένη - εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου