© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Από την Τρίτη ξεκινά η Γενική Απογραφή


Από την Τρίτη και έως τις 24 Μαΐου θα γίνει η ανά δεκαετία Γενική απογραφή.  Οι απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα
επισκεφτούν τα νοικοκυριά προκειμένου να συγκεντρώσουν στατιστικά στοιχεία με όλα τα χαρακτηριστικά ταυτότητας των κατοίκων.
        Η απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους και προβλέπονται πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν.  Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που συνήθως που διαμένουν, δηλαδή θα πρέπει να δηλωθούν και τα άτομα που απουσιάζουν προσωρινά.
Η συνέντευξη στην οποία καλείται να απαντήσει ο πολίτης διαρκεί 20 έως 25 λεπτά. Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομα τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους.


# Ο τρόπος που γίνεται η απογραφή στη χώρα μας είναι ενδεικτικός του τρόπου που λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα.  Η Γενική Απογραφή, με την ελληνική μορφή, δεν συναντάται στις περισσότερες από τις ανεπτυγμένες χώρες, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει , στο πάτημα ενός κουμπιού, έγκυρα και επίκαιρα στατιστικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου