© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε 13 νομούς

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανεκοίνωσε ότι επιβάλλεται πλαφόν στη
λιανική τιμή της βενζίνης, αλλά για πρώτη φορά και στην χονδρική. Το όφελος για τον καταναλωτή από την επιβολή του πλαφόν αναμένεται να φτάσει το 0,169 ευρώ το λίτρο.
         Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου,ανεκοίνωσε ότι «το πλαφόν θα αρθεί όταν λυθεί οριστικά το πρόβλημα». «Η ασυδοσία σταματάει εδώ», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η διαφορά των τιμών σε σχέση με τη μέση τιμή της Αθήνας ήταν ακόμη και 16,9 λεπτά το λίτρο και η τιμή του πλαφόν που επιβάλλεται, σε κάποιες από τις περιοχές που επιβλήθηκε το πλαφόν, είναι χαμηλότερη ακόμη και από την κατώτατη τιμή που πωλούσαν τα πρατήρια.
         «Δυστυχώς μετά από ένα και πλέον μήνα, τα στοιχεία δείχνουν πως κάποιοι δεν θέλησαν να πάρουν το μήνυμα. Κανένα πρόβλημα για την πολιτεία. Η κυβέρνηση διαθέτει και άλλα εργαλεία για να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να αυθαιρετούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και του οικογενειακού τους προϋπολογισμού που δοκιμάζεται καθημερινά», τόνισε ο υπουργός.
         Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ακόμη ότι μπορεί η επιβολή πλαφόν να είναι η έσχατη λύση για να ομαλοποιηθεί η αγορά, αλλά σημείωσε ότι δε θα διστάσει να επιβάλει ανώτατες τιμές πώλησης και σε μεμονωμένους πρατηριούχους αλλά κι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που κερδοσκοπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου